augustus 1, 2016

Over ons

Visie

Heel Nederland gezonder maken. Wij geloven dat we zelf verantwoordelijkheid dragen voor ons geluk en onze gezondheid, maar werkgevers en organisaties kunnen hieraan bijdragen door een cultuur te creëren waarin gezondheid de basis vormt.
59% van de Nederlandse, werkende bevolking ervaart zijn werkomgeving als een veilige en gezonde omgeving. In 2025 willen wij dit percentage 11% hebben verhoogd. 

Vitaliteit betekent letterlijk levenskracht. De energie om te leven. Werk wordt vaak gezien als middel om te leven, maar moet worden gezien als onderdeel van het leven. Werk dat bijdraagt aan geluk, persoonlijke ontwikkeling en groei, waar jij als persoon centraal staat en een bedrijfscultuur die verder kijkt dan de cijfers onder de streep.

Gezondheid

Gezondheid is een van de basisbehoeften van de mens. Toch beseffen we ons pas hoe belangrijk deze basisbehoefte is als we het niet meer hebben. Dit maakt verandering op het gebeid van leefstijl zo ingewikkeld. Door de focus te leggen op het behouden van een goede gezondheid, voelen medewerkers vitaler, neemt het ziekteverzuim af en ontstaat er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Gezondheid
Groei Gezonder-nederland

Groei

Wat motiveert iemand om verder te kijken dan 09:00 – 17:00? Waar staat een medewerker over 5 jaar en hoe wil iemand met pensioen gaan? Duurzame inzetbaarheid gaat ook over de inzetbaarheid buiten werk. Hierin is persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling belangrijk. Wie zichzelf blijft ontwikkelen en gestimuleerd wordt om verder te kijken dan zijn dagelijkse werkzaamheden, voelt zich betrokken bij de organisatie en ervaart een gevoel van autonomie.

Door medewerkers te laten groeien en ontwikkelen kan een bedrijf pas verder groeien.

Geluk

Als werkgever ben je niet verantwoordelijk voor het geluk van jouw medewerkers. Maar met de vele uren die jouw medewerkers op werk doorbrengen, kan jij hier wel aan bijdragen. Open communicatie, ruimte voor ontwikkeling, de band tussen collega’s, autonomie en bewustwording van gezondheid en stressreductie dragen allemaal bij aan een hoge werktevredenheid.

Dit gevoel speelt privé door, waardoor er een betere werk-privé balans ontstaat.

Tevreden medewerkers en een goed team op de werkvloer maakt dat mensen productiever en innovatiever te werk gaan. Loyaler worden en hart voor de zaak krijgen.

Zo blijf jij een vitaal, toekomstbestendig en aantrekkelijke werkgever.
1 op1 coaching

Missie

Gezonder-Nederland is pionier op het gebied van duurzame inzetbaar.
We zijn gespecialiseerd in leefstijl, cultuur en arbeidsomstandigheden en denken graag mee naar een passend stappenplan op weg naar een gezond, vitaal en toekomstgericht bedrijf.

Inzet van experts

Om organisaties echt waarde te kunnen bieden en duurzame inzetbaarheid in de huidige bedrijfscultuur te integreren, werken wij samen met een aantal experts op verschillende gebieden: burn-out en stress reductie, sport, teamontwikkeling, time management, persoonlijk leiderschap en talentontwikkeling.
Zo blijft Gezonder-Nederland breed inzetbaar en kunnen wij een op maat gemaakt plan van aanpak bieden, waarmee jouw organisatie vooruit komt.

Karin Smalbil

Werkgelukdeskundige 
Organisatiedeskundige 

Marijke Hansma-Middendorp

Werkgelukdeskundige 
Job crafter 

Ruud Vriese

Teambegeleider
Talentmanagement expert

Freemer van der Meer

HR analyticus
Arbeidsrechtspecialist Loonbelastingrecht 

Robin Deiman

Sportcoach
Personal trainer

Goudje Haadsma

Psycholoog
Burn-out coach
Running therapeut 

Sharon Beerlings

Bedrijfskundige 
HRM 
Procesoptimalisatie

Yentl Westerbaan 

Leefstijlcoach 
Oprichter van 
Gezonder-Nederland

Groen is Doen 

Dorothea Piek en Han-Paul van Westing
Experts duurzaam ondernemen